insta

Loopbaancoach & trainer specifiek voor vrouwen met een multiculturele achtergrond

Sinds kort heb ik dan eindelijk een lange wens van mij in vervulling laten gaan: ik ben begonnen als zelfstandig loopbaancoach in mijn eigen praktijk: “Vitae Consulting”. Daarbij heb ik een specifieke doelgroep; vrouwen met een multiculturele achtergrond.

De vraag die ik vaak gesteld krijg is waarom ik specifiek voor deze doelgroep heb gekozen en of ik niet bang ben om daarmee anderen uit te sluiten en dus minder klanten aan te trekken. Ook de volgende vraag wordt met regelmaat gesteld; “Oh, ik val niet onder jouw doelgroep…dus ik kan jou niet inhuren als loopbaancoach?”

In het begin vond ik het leuk om dit “uit te leggen”, maar na zoveelste keer dacht ik: waarom doe ik dat eigenlijk? Het voelde voor mij alsof ik mijn keuze moest verdedigen want waarom niet gewoon mijn diensten aanbieden aan iedereen die hulp nodig heeft op het gebied van loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei?

Ik kom regelmatig artikelen tegen die aangeven (bijvoorbeeld van Selma Foeken, dank je wel voor je heldere blogs ) dat het hebben van een niche, een specifieke doelgroep goed is omdat je je beter kan richten op wat zij nodig hebben en dat je weet wat hun problemen zijn en hoe jij hen daarbij kan helpen.
En zie daar.. daarom richt ik mij, als vrouw met een multiculturele achtergrond, speciaal op deze doelgroep. Ik weet welke barrières ze eventueel kunnen tegenkomen in hun loopbaan of zoektocht naar een nieuwe baan. Ik voel mij persoonlijk verbonden met deze doelgroep en het aangaan van een loopbaantraject is iets heel persoonlijk.

Dit zorgt naar mijn mening voor verbinding en dat is voor mij één van de allerbelangrijkste voorwaarden om samen tot de gewenste doelstellingen te komen.

Wil dit nu zeggen dat ik andere vrouwen niet wil en kan helpen? Nee, natuurlijk niet! Maar ik zeg wel; ik ben daar waar mijn doelgroep is, zowel online als offline. Ik richt mij met mijn uitingen, reclames, promoties op mijn doelgroep omdat ik dan op mijn best en het meest waardevol ben!

Meld je aan voor gratis tips!

* indicates required